2010. december 5., vasárnap

Loki, 1.szezon

Előzmény:
A 2010-es verzióban az első, és leghosszabb karrierem a Debrecennel volt. Természetesen a BL csoportkörébe jutás inspirált engem is és viszonylag sikeres 14 szezonon voltam túl:
-13 bajnoki cím
-11 magyar kupa győzelem
-7 liga kupa győzelem

-Az U19-es csapat 11-szer lett a korosztály legjobja
-A DVSC II 12-szer nyerte meg a másodosztályt

-12 BL csoportkör (1 EL csoportkör)

A BL csoportköréből 4x jutottunk tovább:

1x elődöntőben kiesés (2012/13)
3x nyolcaddöntőben kiesés (14/15, 18/19, 21/22)

Az EL-ben sokszor mentünk 1-2 kört (BL csoport 3.helyei után), a legnagyobb sikerünk itt is egy elődöntő volt (2017/18)

Két okból hagytam abba ezt a karriert:
-A Liga-kupa „be-bugolt”, a túl sok magyar BL/EL induló miatt
De a legfőbb indok, hogy nem tudtunk áttörni. Olyanok voltunk, mint az Ajax. Sorra neveltük ki a jobbnál jobb játékosokat, akik 3-5 év után nagyobb európai (sztárcsapatokhoz) igazoltak. Hosszútávon így nem nagyon tudtam eredményt elérni, valamint a dinamikus reputáció hiánya miatt jobb játékosok sem jöttek el hozzám.

Bízok benne, hogy ez a 2011-ben máshogy lesz és talán itt nem csak az elődöntő lesz a legjobb eredményünk a nemzetközi kupákban…

Célkitűzés az első szezonra:
A vezetőség elvárása: bajnoki cím, magyar kupa győzelem és BL-ben a 3.selejtező körbe jutás
Saját elvárásom: bajnoki cím és legalább EL csoportkör
A média természetesen az 1.helyre várt minket.

A vezetőség nagyon szűkmarkú volt, alig adott pénzt igazolni az első szezonban, úgyhogy kénytelen voltam többnyire ingyen ingazolni.

Előszezon:
Az ősz folyamán négy játékost igazoltam, érkezett két csatár, egy szélső és egy belső védő:

Pre-season transfers
 
Ivan Bosnjak

Alexis Ngambi

Oliver Kapo


Pár héttel az első tétmérkőzések után érkezett még egy játékos, az egyetlen, akiért pénzt adtam ki: Goran Vujovic Fehérvárról 35millió forintért lett a miénk.

Goran Vujovic

Játszottunk pár felkészülési mérkőzést, de túl nagy jelentőséget nem tulajdonítottam az eredményeknek, inkább próbáltam megtalálni a megfelelő kezdőcsapatot, végül egy 442 diamond mellett tettem le a voksomat és az alapcsatom az ősszel ez volt:

Felkészülési meccsek

Bajnokok Ligája:
A BL-ben a 2.selejtezőkörben kapcsolodtunk be, ahol a macedón Renova volt az ellenfelünk. Az első mérkőzést hazai pályán 4-2-re nyertük és végig fölényben voltunk, nem nagyon tartottam a visszavágótól.

Idegenben még nagyobb fölényben voltunk (lövések 17-3 ide, ziccerek 4-1 ide), viszont a 89.percben a semmiből találtak egy gólt és maradt pár percük még, hogy még egyet szerezzenek és idegenben lőtt gólokkal kiejtsenek minket, amivel a teljes szezonunk tönkre menni, még az EL-ért sem játszhatnánk selejtezőt…Ziccerbe is kerültek a hosszabbításban, de szerencsére Malinauskas hárított, így nagy nehezen kiharcoltuk a továbbjutást…

A 3.selejtezőkörben egy IRL is ismerős csapat következett, a Litex Lovech következett, ez sem ígérkezett könnyűnek…Az első mérkőzésen idegenben 2-2 lett (a 94.percben egyenlítettek, igaz, ők voltak fölényben a meccsen). A visszavágón hazai pályán 20 percen keresztül vezettek és továbbjutásra álltak, de előbb egyenlítenünk sikerült (így már mi álltuk továbbjutásra), majd a végén a győzelmet is megszereztük!

A célkitűzés teljesítve, bent vagyunk a BL playoff körben. A kérdés most már csak az, hogy BL vagy EL csoportkör következik. Mondanom sem kell, hatalmas különbség van a kettő között…

Az utolsó akadály az izraeli Hapoel Tel Aviv volt. Az első meccsen idegenben úgy kaptunk ki 1-0-ra, hogy 1 félidőt emberelőnyben játszhattunk és még így sem sikerült igazán komoly helyzeteket kialakítanunk! Elég pesszimista voltam így a visszavágó előtt, de természetesen mindent megtettünk. Sajnos a 30.percben megszerezték a vezetést (ami szinte biztosan a továbbjutást érő gól), mi pedig átálltunk ultra-offenzívra. Hazai pályán végül egy kiegyenlített meccset sikerült játszanunk, de ezúttal is kikaptunk (1-3), így kettős vereséggel kiestünk, de folytathattuk az Európa-Ligában.

BL selejtezők
  
Európa-Liga
Ez az, amiről igazán emlékezetes marad az ősz (a tökéletes magyarországi szereplés mellett). Sajnos a legjobb játékosom, Ivan Bosnjak az első mérkőzéseket ki kellett, hogy hagyja (ahogyan a BL-selejtezők végét is), pedig fantasztikus formában volt (8 meccs, 7gól, 3 gólpassz, 5mom, 7.90-es átlag), de lerúgták egy meccsen és 5 hónap pihenő. Így a csatársorban Coulibaly mellé Vujovic is befért, aki pár hétre szintén kidőlt. Kabát így többször is lehetőséget kapott (pedig 4.számú csatár volt nálam és az ősz folyamán majdnem el is adtam)

A csoportkörben a Manchester City, a Sporting és a Sparta Prága várt tánk.
Célkitűzésem legalább 1 pont megszerzése volt, de titkon bíztam abban, hogy vagy 2 döntetlent, vagy 1 győzelmet is el tudunk érni.

Az első mérkőzésen idegenben játszottunk a Prága ellen, eléggé helyzetszegény mérkőzés, de az 50.percben a 4.számú csatárom Kabát egy Pazar átemeléssel megszerzi a vezetést, ami győzelmet is ér! Már az első kör után elértük a titkolt célomat, de azért merészebb terveim nem nagyon voltak.

A második mérkőzésen a Sportingot fogadtuk és a cél a tisztes helytállás volt. Ehhez képest a 8.percben Coulibaly megszerzi a vezetést. Itt még nem merült fel bennem a továbbjutás gondolata (egy esetleges győzelemmel egész jól állnánk), inkább abban bíztam, hogy pontot fogunk tudni szerezni ezen a meccsen. A második félidő elején megdupláztuk az előnyünket, de a Sporting három perc alatt kettőt vágott és 2-2 lett. A hajrában viszont Yannick betalál és 3-2-re nyerünk!

Ezután a Manchester Cityt fogadtuk. Azt hiszem no comment, semmilyen célom nem volt a meccsen, tisztes helytállás. Egész jól sikerült ez…Habár nagy fölényben voltak, de ziccert nem tudtak kialakítani, leginkább csak távolról bombáztak. A második félidő első másodperceiben pedig Czvitkovics villant és belőtte a találkozó egyetlen gólját….CSODA!
Itt nagyon úgy nézett ki, hogy tovább fogok jutni, de ugye még bármi megtörténhet.

A visszavágón szerencsére csak 1-0-ra kaptam ki Manchesterben, így az egymás elleni eredményünk azonos (esetleges holtverseny esetén) a Cityvel.

Négy forduló után így álltunk:
1.Loki 9 pont (5-3)
2. City 9 pont (3-1)
3. Sporting 3pont (4-5)
4. Prága 1pont (1-4)

Az 5.forddulóban én fogadtam a csoport leggyengébbik csapatát, és pontszerzéssel garantált a továbbjutás. Annak ellenére, hogy 65 percet emberhátrányban játszottunk így is viszonlyag simán hoztuk 1-0-ra, már biztosan továbbjutottunk! A kérdés csak az, hogy első vagy második helyen, mivel a City botlott, Sportingban 3-3-at játszott, így:

  1. Loki 12p (6-3)
  2. City 10p (6-4)
  3. Sporting 4p (7-8)
  4. Prága 1p (1-5)
Az utolsó körben mi a Sportinghoz, a City pedig Prágába látogatott, eléggé sanszos volt, hogy ők lesznek a csoportelsők, hacsak mi nem nyerünk idegenben. Erre esélyünk sem volt, simán kaptunk ki 2-0-ra. A City viszont nem bírt a Prágával, 3-3 lett a meccs vége, így az első szezonban 1 pont előnnyel megnyertük a csoportunkat!!!

Ahhoz képest, hogy a célkitűzésem 1 pont megszerzése volt elég jó eredmény a csoportelsőség o)

EL-meccsek

EL-tabella

Őszi szezon itthon (Szuperkupa, NB1, Magyar Kupa):
Ez szerencsére tökéletesre sikerült. Még a BL selejtezők alatt megnyertük a szuperkupát, a bajnokságban komoly előnyre tettünk szert (20 meccs: 16-2-2-es mérleg), a Kupában pedig bejutottunk az elődöntőbe.

 A bajnokság állása a téli szünetben:


A tavasz folyamán több új játékos is érkezett, de rájuk egyelőre csak kiegészítő emberként számítottam:

 Jan Kozak
 Andrea Parola

 Everson
  Marcos Paulo



Több játékost is eladtam, nem volt jövőjük a klubnál, így elment Pavlovic, Farkas Balázs, Yannick és Máté Péter.

A tavaszi szezont az Európa-Liga 1.kiesés köre nyitotta meg számunkra, ahol a Napoli ellen játszottunk. Az első mérkőzést idegenben vívtuk, ahol annak ellenére hogy jobbak voltunk és csak nekünk voltak ziccereink nem tudtunk nyerni és fájó 1-0- lett oda.


Napoli-Loki

Bizakodó voltam a visszavágó előtt, mert nagyon jól játszottunk az első meccsen, de egy 25.percben „szerzett” öngólt tulajdonképpen eldöntött mindent, innen már hármat kellett volna lőnünk. A második félidő elején ráadásul emberhátrányba kerültünk és overload-ra vettem a figurát, minden mindegy alapon. Reális esélyünk nem volt a továbbjutásra, de méltósággal búcsúztunk.

Loki-Napoli


Magyarországon pedig taroltunk, először megnyertük a Ligakupát

Majd a Magyar kupa is a miénk lett:

És magabiztosan nyertük az NB1-et

Bajnoki meccsek


A hajrá mondjuk kicsit érdekesre sikerült, elég hamar bebiztosítottuk az első helyet, úgyhogy több fiatalnak játéklehetőséget adtam a végén. Közben viszont a DVSC II az NB2-ben a kiesőhelyen állt, eléggé lemaradva…Tökéletes „fiókcsapatom” lehet ez a csapat, nem hagyhattam, hogy kiessenek, úgyhogy tulajdonképpen az utolsó fordulókban az A csapat az Nb2-ben játszott és végül nagy nehezen sikerült kiharcolni a bent maradást

Az NB2 végeredménye
 Az NB2-s tavaszi meccseink: jól látható mikor kezdett el játszani az A csapat




NB1, legjobb játékos: 1.: Cicó
NB1, legjobb fiatal: 1.: Tischler (aki ugyan MTK-s, de jövőre nálunk játszik)
Manager of the year: csak 3 .lettem…

Szurkolóknál az év játékosa: Coulibaly (aki az Nb1-ben a legtöbbször lett a meccs legjobbja)
A góllövőlista top3-ba viszont nem adtam embert.

Az NB1 viszont a jó nemzetközi szereplésem ellenére visszaesett, az 58.-ról a 68. legerősebb bajnokság lett.

Az összes átigazolás
 

Best eleven

Statisztikák

Statisztikák, válogatottság:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése