2010. november 7., vasárnap

FM 2011: Bayern München, 1.szezon: 2010/2011, tavaszi szezon


A tavaszi szezont már nagyon vártam. A télen távozó Ribery helyére érkezett Dzsudzsák, a védelembe jött Srna és visszatérhetett végre több hónapnyi kihagyás után Robben is. A felkészülési mérkőzéseken az újonnan érkezők még nem vehettek részt, mert az átigazolások csak január 31-én történtek és a bajnokság már január középen folytatódott.

Tavaszi felkészülési meccsek
 
A bajnokságot rögtön rangadóval kezdtük, a Schalket fogadtuk, akik ellen az 1. fordulóban idegenben vesztettünk. Ezúttal sikerült visszavágnunk és ez egy remek sorozat kezdete is volt, beindulni látszott a csapat, ezután nyertünk Mönchengladbachban, továbbjutottunk a német kupában majd további három bundesliga mérkőzésen is nyerni tudtunk így remek formában várhattuk az Arsenal elleni BL nyolcaddöntő első mérkőzését.

Egy rendkívül fordulatos mérkőzésen sajnos mi húztuk a rövidebbet: ugyan kétszer is megszereztük a vezetést, de mindkétszer hamar válaszolt az Arsenal, a hajrában pedig a győzelmet is megszerezték, így 3-2-es vereség lett a vége. Egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet a lövések ellenére, ugyanannyi helyzetünk volt, a tizenegyesük egyértelműen kamu volt (Butt bosszúból ki is védte).

Arsenal-Bayern

A visszavágóra így 1 gólos hátrányban készülhettünk, de az idegenben lőtt 2 gól sokat jelenthet. A hazai formára szerencsére ez a kudarc nem hatott ki, igaz Frankfurtban kikaptunk, de az ezt követő két bundesliga meccset és a német kupa elődöntőt is sikeresen vettük, a bajnokságban egyre inkább közelítettük meg a Schalke/Bremen/Leverkusen triót, a kupában pedig már a döntőben voltunk, amikor jött a visszavágó.

Hamar vezetést szereztek, csakúgy mint mi idegenben, de mi is hamar válaszoltunk, a 16.percben már 1-1. Nagyon sok helyzetünk volt az első félidőben, de ezeket nem sikerült értékesítenünk és végül a második félidő elején Arshavin egy mázlis góllal tulajdonképpen továbbjutatta az Arsenalt. Nem dőlt még itt teljesen, két góllal hosszabbításra hozhattuk volna, de szétestünk és a harmadik góljuk után végleg vége lett. Robben ugyan még szépített, de ezúttal is 3-2-re kaptunk ki.

Bayern-Arsenal

A vezetőség céljait (elődöntőbe jutás) nem sikerült teljesítenünk (de még a sajátomét sem, ez az negyeddöntőbe jutás lett volna), de megértőek voltak, az Arsenal ellen ki lehet esni. Én is így voltam vele, ráadásul játékban nem maradtunk annyira el és többnyire a jövő csapatát építem. Kroos/Müller/Lukaku pár év múlva klasszisok lehetnek, Dzsudzsák még ismerkedett a csapattal a tavaszi első meccseken, Robben hosszú sérülés után tért vissza, szóval van ebben a csapatban több.

A lendületünket ez nem törte meg, a BL meccs után egy borzasztóan nehéz sorozat jött, fogadtuk az éllovas Leverkusent, mentünk az ezúttal középmezőnyben szerepelő, de mindig erős Dortmundhoz és fogadtuk a második helyezett Brement.

A Leverkusen elleni hazai meccsen a 86.percben még 0-1 volt oda, itt végleg kiszálltunk volna a salátástálért vívott versenyből, de előbb egyenlíteni sikerült, majd ugyancsak 3 perc ráadást jelzett a játékvezető de 94:45-nél egy szögletből a győzelmet is megszereztük!

Dortmundban hasonló volt a helyzet, ugyan itt már az 50.percben egyenlítettük, a győzelmet viszont a 87.percben szereztük meg. A Bréma elleni hazai meccset „simábban” hoztuk, 2-0 lett, így szép lassan átvettük a vezetést! A vetélytársaink nem nagyon botlottak, mi viszont a hajrában kétszer is, előbb Wolfsburgban kaptunk ki, majd Hoffenheimben csak x-re voltunk jók, így visszacsúsztunk a második helyre és már nem is sikerült visszaelőznünk a Leverkusent, ők is és mi is győztünk az utolsó két körben és végül egy ponttal megelőztek minket.

Tavaszi bajnoki meccsek

A bajnokság végeredménye

Mondhatnám, hogy vigaszdíjnak ott maradt a Német-Kupa, de ez több volt annál. Kötelező volt ezt megnyerni. A szezon ugyan kupagyőzelemmel sem lesz megmenthető (nagy csalódás a Bundesliga 2.hely és a korai BL-búcsú), de legalább egy kicsit kozmetikázhatnánk.
A Kupában a döntőig nagyszerű sorsolásom volt, végig hazai pályán játszhattunk, a fináléban pedig a kieső Kaiserslautern semleges pályán sem jelentett akadályt, sima 4-0 lett (többek között Olic mesterhármasával, aki az utolsó bundesliga fordulóban is hármat vágott).

Német Kupa

Olic nagyszerű formában volt, 37 mérkőzésen 35 gól mellett 11 gólpasszt is adott. A szurkolóknál is természetesen ő lett az év játékosa és az európai aranycipőről is csak nem sokkal maradt le. Ha végigjátszotta volna a szezont, akkor könnyen meg is nyerhette volna…

Olic
 
Európai aranycipő

Pozitívum volt viszont, hogy Srna nagyon hamar, Dzsudzsák pedig kicsit később remekül beilleszkedett és velük együtt jövőre ez egy még erősebb csapat lehet.

Taktika és kezdőcsapat a tavaszi szezonban
A keret

Statisztikák

Az összes átigazolás a szezonban

Best eleven

Pénzügyi mérleg 2010/2011

 Áttekintés a pénzügyekről (2010 július 30-án, az új szezon kezdete után már)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése