2010. október 2., szombat

Soilhull Moors, 4.szezon

Első év: Blue Square North középmezőny (13.hely)
Második év: Blue Square North feljutás (1.hely)
Haramdik év: Blue Square Premier középmezőny (14.hely)

A cél a negyedik szezonban az volt, hogy folytassuk ezt a „mini-egyenletet”. Megelégednek akár egy ötödik hellyel is, ha osztályozón sikerülne kivívnunk a feljutást. A vezetőség elvárása egy biztonságos középmezőnybeli pozíció elérése volt, én ennél kicsit nagyobb célt adtam meg nekik (táblázat első felébe kerülés). Habár egyértelműen a feljutást tűztem magam elé célnak nem nagyon adtak volna ezért se plusz fizetési keretet, vagy átigazolásra összeget, ezért nem is mondtam nekik azt, hogy harcban lehetünk a feljutásért, mert ha netalán nem sikerülne, nagyobb kudarcnak fognák fel.

Nyári Igazolások:
 

Az elmúlt három évben mindig borzasztóan nagy játékos mozgás volt a csapatnál nyáron, az idei viszont viszonylag csöndes volt. Habár nagyon sokan távozták, de többségük tehetségtelen fiatal, vagy kiöregedett játékos volt. Leginkább a védelembe érkezett erősítés, de a középpályára is érkezett két játékos, akiknek kiegészítői szerepet szántam

A nyáron érkezett játékosok: 

 




A középpálya nagy részét és a támadó szekciót tehát megfelelőnek ítéltem, nem tudtam erősebb játékosokat igazolni, úgyhogy maradtak, akik tavaly voltak. A nyár folyamán rekord mennyiségű felkészülési mérkőzést játszottunk és volt egy két jó eredmény (A három osztállyal feljebb játszó Leeds ellen konkrétan fölényben voltunk, jobban játszottunk, több helyzetünk volt, mégis ők győztek).

A felkészülési mérkőzések:

A bajnokságot fantasztikusan kezdtük. Habár a második fordulóban becsúszott egy vereség az első hat meccs után 15 ponttal a táblázat élére kerültük. A hetedik fordulóban ismét jött egy vereség, és azt hittem, megismétlődik a tavalyi szezon, hiszen ott is remekül kezdtünk, de aztán visszaestünk. A csapat viszont rám cáfolt, a vereség csak egy kisiklás volt és zsinórban négy meccsen is 3 pontot szereztünk. A 12.fordulóban aztán megint kikaptunk, de ezután öt meccset nyertünk zsinórba.

Az ősz folyamán érkezett pár új játékos, ketten kölcsönbe (mindketten cserék lettek) és ketten kapusposztra végleg (szintén tartaléknak és csak a szezon végéig), úgyhogy jelentősebb változás az idény közben nem történt.

Őszi igazolások:

A bajnokságot kezdtük megnyugtató előnnyel vezetni, amikor elkezdődtek a kupaküzdelmek.
Fantasztikus szereplésünk folytatódott itt is, a FA kupa negyedik selejtező körében már be kellett kapcsolódnunk, de hazai pályán egy liga nélküli csapat ellen játszottunk, és a B csapat is lehozta a meccset.

Az első fordulóban idegenben a Corby következett, akivel rengeteg meccset játszottunk, az első szezonban még nem találkoztunk velük, de a második szezonban együtt jutottunk fel a Blue Square North-ból, a harmadik szezonban így ismét egy ligában játszottunk és tavaly a FA kupából mi vertük ki őket, egy idegenbeli 2-2 után egy hazai 3-0-val.

Ezúttal ez egyszerűbbre sikeredett, idegenben is sima, 2-0-s győzelmet arattunk, következhetett a második forduló, ahol a két osztállyal felettünk, a coca cola league 1-ben játszó Stockportot fogadtuk. Egy kis reménysugár azért volt, hiszen ők kieső helyen tanyáztak, mi pedig toronymagasan elsők voltunk, így az osztálykülönbség helyett effektív egy szinten vagyunk (ha ez maradna az eredmény az év végén mi ugye feljutnánk, ők kiesnének és eltűnik a 2 szintnyi különbség). Hazai pályán minden mindegy alapon léptünk fel, hiszen semmit nem érnénk azzal, ha kihúznánk döntetlennel, mert az idegenbeli visszavágón még kevesebb esélyünk lenne. Éppen ezért egy nyílt sisakos küzdelmet hozott a találkozó, ami nézőrekordot is döntött (a 3050 fős stadionunk átlag nézőszáma körülbelül 500 lehetett, a legtöbb néző eddig 800 volt, erre a mérkőzésre viszont 1900-an váltottak jegyet). Sajnos csak döntetlenre futotta, 2-2 lett a vége, jöhetett az idegenbeli visszavágó, ahol csodát tettünk. Mindkét oldalon kapuba ment az összes eltalált lövés, de amíg mi négyszer találtuk el a kaput (és zörgettük meg a hálót), addig ők csak egyszer. Borzalmasan nagy bravúr és pénzdíj!!

A harmadik forduló már tényleg úgy tűnt, hogy végállomás lesz, hiszen a Millwall ellen kellett megmérkőznünk, akik szintén a coca cola legaue 1-ben játszanak, de legalább hazai pályán játszottunk, így újabb nézőcsúcsot döntöttük (2000). A csapat ismét emberfelettit nyújtott, sokkal jobbak voltunk és teljesen megérdemeltem jutottunk tovább 3-0-val.

A negyedik kör viszont már tényleg végállomás volt, ezt a sorsolás pillanatában tudni lehetett, hiszen az ellenfelünk a Premier Ligában BL-t érő helyen álló Tottenham volt. A klub történetében viszont most először fordult elő, hogy aki lemaradt azt kinn maradt, elkelt ugyani az összes, 3050 jegy, telt ház előtt játszottunk! A mérkőzés nagyon sima, egy 89.percben lőtt góllal kozmetikáztunk az eredményen, 3-1 lett oda, de szégyenre semmi ok!

FA Kupa

Eközben pedig ugye zajlottak a bajnokság és FA Trophy mérkőzései. A bajnokságban meglehetősen magabiztosak voltunk, sorra gyűjtöttek a győzelmeket, mire elkezdődött decemberbe a FA Trophy már megnyugtató volt az előnyünk. A célom egyértelmű volt: felülmúlni a tavalyi szereplést. Tavaly a döntőben, a Wembleyben vesztettünk…Ráadásul ha minden jól megy, akkor ez lesz az utolsó év, hogy megnyerhetjük ezt a sorozatot (hiszen ha feljutunk idén, akkor jövőre már nem indulhatunk), éppen ezért különös figyelmet szenteltem a FA Trophy küzdelmeire.

Mit ad isten, ezúttal is a Corby-val kerültünk össze az első fordulóban és ezúttal is idegenben kezdtük. Ellenük játszottunk tavaly és idén is a FA kupában, ezúttal a tavalyi forgatókönyv ismétlődött meg: idegenben döntetlenre hoztuk a meccset és hazai pályán kivívtuk a továbbjutást.
A második és harmadik fordulóban és egy osztállyal alatti ellenfelet kaptunk, mindkétszer idegenben kezdtünk. A második körben az első meccset megnyertük, a harmadikban az idegenbeli döntetlen után hazai pályán vívtuk ki a negyedik körbe jutást.
A negyedik fordulóban az a AFC Wimbledon várt ránk, akik tavaly sokáig az első helyen álltak, ám végül nem jutottak fel, idén viszont a középmezőny alján tanyáztak. Egy izgalmas mérkőzésen (igaz, végig vezettünk) sikerült 3-2-re nyerni, következhetett az elődöntő. Itt már oda-visszavágós rendszer van, a mezőnyben egyértelműen mi vagyunk a legjobbak (hiszen a FA Trophyban csak blue square csapatok indulhatnak,mi pedig a legmagasabb, blue square premier ligát toronymagasan vezettük). Az oda-visszavágós rendszer pedig tovább növeli az esélyünket, hogy kijöjjön a tudás, ráadásul a bajnokságban tudtam a játékosaimat pihentetni is. Nem meglepő módon így sikerült is a továbbjutás, a Forest Green (blue square premier középcsapat) ellen a hazai 2-0 után idegenben hamar vezetést szereztünk és habár a 80.percben egyenlítettek, az semmire sem volt elég.
A tavalyi év után irány idén is a WEMBLEY!!!!

FA Trophy, út a döntőig

A bajnokságban továbbra is a legjobb, legkiegyensúlyozottabb csapat mi voltunk, egyre csak növeltük az előnyünket, végül rekordelőnnyel, rekordponttal zártunk az élen.

 A bajnokság végeredménye:
 Bajnoki meccsek, 1.rész:
 Bajnoki meccsek, 2.rész:

A szezon végén, akár a tavalyihoz hasonlóan ismét a Wembley-be látogattuk, ahol a FA Trophy kupájáért indultunk harcba. Az ellenfelünk a bajnokságban kilencedik helyen végzett Macclesfield volt, akik ellen az elmúlt két évben négyszer találkoztunk, 1 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség volt ellenük az örökmérleg, ám esélyesnek mégis mi számítottuk a nagyszerű bajnoki forma miatt, és a döntő előtt idegenben, bajnokin 3-1-re győztük le őket.

Egy drámai meccset játszottunk velük, háromszor is úgy éreztem, hogy ez elveszett (először az 56.percben 2-0-nál, majd a 97.-nél, 3-2-nél, majd a büntetőrúgás második köre után), de mindig sikerült egyenlítünk, majd a tizenegyeseknél a végén higgadtabbak voltunk és történetek első kupagyőzelmét érte el ezzel a Soilhull Moors!!!

FA Trophy, DÖNTŐ
 
Tökéletesnek mondhatjuk a szezont. A bajnokságot toronymagasan, simán nyertük, a FA Trophy-t is elhódítottak, dupláztunk. Azt hiszem, nem reális még az a csapattól, hogy a FA kupában is nyerjen :), A negyedik fordulóig eljutottunk, már ez is óriási bravúr: két coca-cola league 1-es csapatot búcsúztattunk és a Tottenham tudott csak megállítani. Fantasztikus szezon, a sikeres kupaszerepléseknek köszönhetően pedig borzalmasan nagy anyagi plusz. Az első két évben veszteségesen működtünk, a harmadik évben a kupasikeresek hozzásegítettek a nullás évhez, az ideiben viszont átfordult az egyenlegünk pozitívba.

Következhet a nyár, ahol a cél minőségi játékosok szerzése, hogy a Coca Cola League 2-ben (negyedik osztály) is harcban lehessünk a feljutásért. Az eddigi éveket tekintve ez csak a második évben fog bekövetkezni, de hát annyi baj legyen, ha a kupákban továbbra is ilyen bravúrosan szerepelünk.
 Statisztikák, 1.nézet
 Statisztikák, 2.nézet:
 Összes igazolás:
 Best Eleven:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése