2010. október 20., szerda

Soilhull Moors, 6.szezon

Hasonlóan kezdeném ennek az évnek a beszámolóját is, mint a negyedik évét

Első év: Blue Square North középmezőny (13.hely)
Második év: Blue Square North feljutás (1.hely)
Haramdik év: Blue Square Premier középmezőny (14.hely)
Negyedik év: BSP feljutás (1.hely)
Ötödik év: Coca Cola Liga élmezőny (4.hely)

Egyértelmű volt tehát a cél a hatodik évre…A győzelem ugyan nem szerepelt az elsődleges célok között, csakis a feljutásra koncentráltam, de ha a folyamatot nézzük, akkor láthatjuk, hogy minek kéne következnie :)

A média a 12.helyre várt minket (…), én a vezetőségnek feljutást ígértem és ez is volt a célom. A nyáron folytatódott a tavalyi trend: többnyire tehetséges fiatalok érkeztek (köztük sok magyar is!), igazán nagy játékost nem sikerült leigazolnunk…

Akikkel a jelenben is számoltam volna, az Jules Goda volt, debreceni hálóőr, mert a segédedző borzasztóan lyukasnak látta ezt a posztot, de Goda nagy csalódás volt. Ostobaságot is csináltam, mert „vakon” igazoltam le, több értéke nem is látszott, de amiket láttam azok meggyőzőek voltak. Hát a többi, meg borzasztó, így egyáltalán nem kapott lehetőséget, igyekeztem minél inkább túladni rajta, hogy legalább a fizetését ne kelljen fizetni.

Erősíteni inkább csak kölcsönből sikerült. A tavalyi év végén elvitték a legjobb csatáromat ingyen (lejárt a szerződése és nem figyeltem..), egy másik csatárom kezdett kiöregedni, a harmadik pedig nem volt formában, így az első számú cél a nyáron csatárok keresése volt. Sajnos véglegesen senkit nem tudtunk igazolni, kölcsönből oldottuk meg ezt a posztot. Az első hónapokban még Hutchinson kapott sok lehetőséget Eckersley-vel az oldalán, a szezon második negyedétől viszont már Flowers.

Pre-season transfers
 
A nyári igazolások:

A felkészülési mérkőzések:


Úgy tűnt, hogy nem lesz gond a feljutással, mert az első két meccsünket (egyaránt idegenben) nagyon magabiztosan nyertük. Ezután viszont két hazai döntetlen következett, majd zsinórban három vereség, így eléggé leszakadtunk és a középmezőnyben találtuk magunkat és csak nagyon lassan tudtunk feljebb lépkedni.

A kupák a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is pocsékul sikerültek: A Liga Kupában ezúttal már az első körben búcsúztunk: idegenben látogattunk a Championship egyik bajnokesélyes csapatához, a Cardiffhoz és sima 3-0 lett oda.
Ligakupa

A Johnstone Paints Trophyban jó sorsolást kaptam. Az első fordulóban ismét erőnyerők lettünk. A második körben az azonos osztályú, ám egyik sereghajtó Wrexhamet fogadtuk. A negyeddöntőben a szintén sereghajtók közé tartozó Hartlepool vendégei voltunk, akiket 1 héttel korábban hazai pályán simán vertünk. Idegenben is jobbak voltunk, a 7.percben vezetést is szereztünk, de 50 perc múlva egalizáltak. Több gól már nem esett, a tizenegyes rúgásban pedig mi hibáztunk előbb, 11 gól után a mi hatodik lövőnk kihagyta, így kiestünk.
Johnstone Paint Trophy

A FA Kupában az első fordulóban csatlakoztunk be és idegenben döntetlenre hoztunk a velünk egy osztályban szereplő, középmezőnyben tanyázó Lincoln elleni meccset, így úgy gondoltam, hogy esélyesként várom az újrajátszást. A meccsig viszont voltak bajnoki meccsek, ahol ők minden meccsüket megnyerték és élre álltak, mi pedig továbbra is gyengélkedtünk. A rendes játékidő 1-1-el zárult, majd a 120.percben megszerezték a továbbjutást érő gólt…
FA Kupa

A bajnokságban továbbra sem lendültünk formába, de az élbolytól szerencsére nem szakadtunk le, egy jó sorozattal nagyot ugorhattunk volna előre. Ráadásul a tavalyi évet figyelembe véve nem is bántam ezt, akkor az elején voltunk jó formában és a végén rosszban, ha idén fordítva lesz ez, akkor nagyobb az esélyünk a fordításra. Plusz még a bajnokság alig negyedénél tartottunk, összesen 46 meccs van a szezonban, rengeteg arra, hogy bizonyítsuk, mi vagyunk a(z egyik) legjobb csapat.

A jó sorozat szerencsére jött: kinéztem magamnak négy egymást követő meccset, ahol gyenge csapatok ellen játszottunk, háromszor itthon, egyszer idegenben, a cél a 12 pont volt, amit sikerült is hoznunk. Ezután ugyan a második helyezett otthonában kikaptunk, de maradtunk a tabella harmadik helyén és szerencsére a lendület megmaradt. Egyre jobb formába lendült a csapat és a bajnokság hajrájába éllovasként fordultam.

Hasonló volt a helyzet, mint tavaly: nagyon szoros a mezőny és viszonylag nehéz a sorsolásunk. Annyiban volt más, hogy ezúttal elkerültek a sérülések és nem a második, hanem az első helyről vártuk a hajrát, ahol ezúttal nem pukkantunk ki. Kulcsfontosságú meccseken szereztünk, 1, illetve három pontot, így három forduló előtt már matematikailag is biztossá vált a feljutásunk, két fordulóval a befejezés előtt pedig már bajnokok voltunk!!!

Így már nem is bánom az idei rossz kupaszereplést, 2015 augusztusában irány a Coca Cila Liga 1!!!! Remélhetőleg ezúttal sikerül jelentősen megerősíteni csapatot, nem úgy, mint amikor 2éve a coca cola 2.osztályába feljutáskor történt. Túl nagy elvárásom a következő szezonra nincs. Ha az eddigi hat évet vesszük figyelembe, akkor egyértelmű mi a helyzet: jövőre nem fogunk feljutni, úgyhogy a célom egy stabil középcsapat kialakítása, hogy aztán 1 évvel később a feljutásért léphessünk pályára…

Tabella az év végén
 Bajnoki meccsek, 1.rész
 
 Bajnoki meccsek, 2.rész
 Statisztikák, 1.nézet
 Statisztikák, 2.nézet
 Az összes átigazolás az év folyamán
 Best Eleven

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése